Content Marketing, En Guide för SoMe

Publicerat av Elina den

Content Marketing, ett begrepp du kanske sprungit på tidigare. Men likt mycket annat inom marknadsföring så finns det oändligt med termer och tillvägagångssätt. Så vad är content marketing för något?

I grund och botten handlar det om att skapa marknadsföringsinnehåll som skapar värde för din målgrupp. Helt krasst skulle jag vilja påstå att content marketing är den enklaste och mest lönsamma marknadsföringsstrategin. Det är alltså INTE att dela rabatter och säljkampanjer, eller att enbart visa upp dina produkter på dess hyllor. 

Grundprincipen är att du delar med dig utav den kunskap som du och ditt företag besitter inom ert expertområde, även om principen kan se lite olika ut beroende på bransch. Huvudsaken är att det medför en rad fördelar. Stärkta relationer, lojala kunder, ökad försäljning, stärkt varumärke och billig marknadsföring är några utav dem. 

Exakt hur du ska gå tillväga, är upp till dig. Ta till vara på den kunskap du besitter om dina kunders behov, dina resurser och dina produkter. Men här kommer några exempel på de möjligheter som finns för olika typer utav företag.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *